Annons
Nyheter

Ung kvinna svårt käkskadad på diskotek

Tingsrätten dömde igår en 31-årig kvinna för misshandel av en 20-årig kvinna på ett diskotek i Kristianstad en lördagskväll. Samtidigt frikänner rätten henne från ett slag i ansiktet på en annan kvinna i samma svep. Tingsrätten vågar inte utesluta en förväxling mellan den åtalade kvinnan och hennes kusin som också fanns i närheten på dansgolvet.
Nyheter • Publicerad 18 april 2001

Den 20-åriga kvinnan slog i bakhuvudet och fick efteråt stora problem med käken. Hon kunde öppna munnen, utan tvingades till flytande föda i två månader.

Efterhand har hon blivit allt bättre och hon kan nu, över ett år efter händelsen, gapa nästan fullt, även om hon fortfarande dras med värk och måste äta värktabletter.

Annons

Kvinnan berättade för tingsrätten att läkarna fortfarande inte vet om det går att undvika att operera bort käkminisken för att komma till rätta med hennes käkbesvär. Det kan i så fall leda till att hon får leva med knäppningar i käken resten av livet.

Tilldömdes skadestånd

Tingsrätten tilldömde henne 25 000 kronor i ersättning av den 31-åriga kvinnan för kränkning samt sveda och värk fram till nu. Dessutom förbehåller hon sig rätten att återkomma med ytterligare krav på ersättning för sveda och värk samt lyte och men. Detta beroende på hur käkskadan utvecklas.

Tingsrätten tar fasta på att misshandeln föregåtts av viss provokation och skett i hastigt mod. Det finns, enligt tingsrätten, inte heller anledning att befara en upprepning. Därför nöjde man sig med villkorlig dom och 50 dagsböter på totalt 2 000 kronor.

Krockar på dansgolvet

Den 31-årige kvinnan berättade nämligen att de två tjejerna dansat med varandra och flera gånger stött till henne när hon var uppe på dansgolvet.

– Det höll på så i en halvtimme och jag bad flera gånger förgäves de två tjejerna att få dansa i fred. Men de brydde sig inte, utan fortsatte att dansa på oss, berättade kvinnan för tingsrätten.

Hon säger att tålamodet tog slut och att hon då tog den ena tjejen i armen och fällde henne med ett krokben.

Förnekar några slag

– Hon landade på rumpan och jag fortsatte med att trycka ner henne mot golvet och hålla fast hennes armar. Sedan kom det två vakter och min man och kastade sig över oss. Till slut var vi fem personer som låg i en hög på dansgolvet.

Annons

Kvinnan hävdar att hon inte utdelat några slag mot den liggande tjejen. Men tingsrätten tar fasta på att både den 20-åriga tjejen och hennes danskompis är säkra på att kvinnan åtminstone gett henne ett slag.

"Beträffande dessa iakttagelser finns föga utrymme för misstag", skriver tingsrätten i domen.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons