Annons
Nyheter

Väpnat rån i Kristianstad i natt

Uppdaterad 14.15 Restaurang Kong Christian på Tivoligatan i Kristianstad rånades vid halv tvåtiden natten till fredagen.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2004

Restaurang och pub Kong Christian på Tivoligatan i Kristianstad rånades vid kvart i tvåtiden natten till fredagen.

Det var tre män som rusade in på puben en kvart före stängningsdags. En av männen var beväpnad med avsågat hagelgevär och en med jaktkniv, Den ene mannen hade en rånarluva, medan de två andra endast rufsat ner håret framför ansiktena pch dragit upp jackorna.

Annons

Det fanns tio personer i puben: två anställda, sju gäster och en pojkvän till en av de anställda.

– Rånarna verkade veta exakt vad de ville och vart de skulle, berättar ett ögonvittne i puben.

Länsade kassaskåp

De länsade först kassaskåpet på puben på pengar. Därefter drog två av rånarna de två anställda som gisslan och drog med dem en trappa upp till restaurangdelen.

Där tvingade de personalen att öppna kassaskåpet genom att hota "öppna, annars skjuter vi". Där fanns dock ingen större summa.

Under tiden höll en av rånarna gästerna i schack. Efter rånet försvann rånarna springande ut på Tivoligatan. Där slutar för närvarande spåren efter dem.

Larmade polisen

En av gästerna ringde till polisen samtidigt som rånarna försvann ut. Därefter gick han upp en trappa och letade upp de två anställda, som var ordentligt skärrade av vad de varit med om.

Rånbytet blev, enligt obekräftade uppgifter, mellan 30 000-40 000 kronor.

Rånarnas bestämda beteende tyder på att de varit i lokalerna tidigare och visste var båda kassaskåpen fanns.

Annons

– Men inget vittne har kunnat känna igen dem, vilket kanske inte är så konstigt eftersom de var skärrade, det var dunkelt, allt gick så fort och rånarna delvis maskerade, säger spaningsledaren Roland Larsson.

Snabb polisinsats

Tre polisbilar fanns på platsen bara några minuter efter larmet. Senare under natten anlände dessutom förstärkning med en piketbuss med sex piketpoliser samt två hundpatruller från Malmö.

Sökandet efter rånarna i centrala Kristianstad gav dock inte resultat.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons