Annons
Nyheter

Vardagslyx – Tänk tanken?!

Vill du ha lite lyx i vardagen? Vill du känna dig som kung eller drottning? Vill du ha lite av det lilla extra?
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2009
Maritza Molin.
Maritza Molin.Foto: 

Vill du ha lite lyx i vardagen? Vill du känna dig som kung eller drottning? Vill du ha lite av det lilla extra?

Vardagslyx är inte det ett fantastiskt skönt begrepp, men vad innebär det för dig eller är det bara för andra kanske? Eller är det kanske något du ska unna dig sen, efter barnen växt upp, när du får mer tid, när du fått mer pengar eller när du blir gammal…..

Annons

När jag började medkommunikation, mental träning, självledarskap och coaching så var det helt fantastiskt och fruktansvärt skrämmande. Jag insåg att jag äger allt ansvar för både mina tankar, känslor och handlingar. Min skrämmande känsla var " vem ska jag då skylla på när allt inte blev som jag ville?" Jag kunde inte ens komma med ursäkten att någon annan får mig att må dåligt för egentligen så måste jag först "ge tillstånd" till att den personen får göra mig arg, ledsen eller sur.

Usch vilken jobbig tanke, men jag kom fram till följande för att komma vidare;

– Det är bara en tanke, inte en verklighet!

Så nästa steg för migvar att börja jobba aktivt med mig själv och mitt självledarskap min personliga utveckling för jag insåg att kan jag inte tänka en bättre tanke kan jag troligen ej uppleva det i verkligheten heller.

Till exempel om jag svarar ja på att få lite mer vardagslyx i livet men min känsla säger mig att det är jag väl ändå inte värd, vad har jag gjort för att förtjäna det eller vem tror jag att jag är, vad ska andra säga?

Neurologiskt så har vi olika sätt att bearbeta information som kommer till oss och hjärnan består av två hjärnhalvor med olika funktion, det sägs att vi endast använder en bråkdel av vår kapacitet så lite som 3-5 procent, vi kan alla stärka denna muskel på samma sätt som vi stärker biceps genom träning, träning, träning.

Mental styrka ochkondition är färskvara, det är kontinuitet och repetition som gäller. Det räcker inte att läsa en bok på kammaren och tro att man är klar, det vore som att se andra träna häjdhopp på tv och tro att du är lika bra. Det gäller att både läsa, höra och göra för att få till en skillnad i livet.

På en av våra aktviteter på vårt mentala gym, där vi varje vecka jobbar med mental styrketräning för personlig utveckling, förde vi diskussionen om att vi lever vårt liv på våra valda tankar, känslor och därmed övertygelser. Som en av våra deltagare uttryckte;

" I dag insåg jag verkligen att mina gamla tankar kan bytas mot nya när jag vill, för andra tänker ju på andra sätt om samma sak, visst låter det enkelt men det tog mig många år att inse, jag är värd så mycket mer än jag trott helt enkelt"

Genom att aktivtdelta och få input från andra kan jag utvecklas och lära mig om mig själv genom andra. Vad skulle du som läser behöva för att tänka tanken och i handling få mer vardagslyx i ditt liv? Vad är lyx för dig? För mig är det lyx att få tillgång till mina resurser tankemässigt och känslomässigt, att få lära mig hantera livets alla sidor och må så bra som jag bara kan. Livet är ju trots allt nu och inte sen, så vad väntar du på?

Maritza Molin
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons