Annons
Nyheter

Vill inte ställa ut i Berlin

Nyheter • Publicerad 26 januari 2004

KONST. Flera svenska, danska och norska konstnärer ställer sig mycket tveksamma till att ställa ut på Berlins museum för samtidskonst. De är oroliga för att deras konstnärliga vision ska drunkna i institutionens lokaler, skriver Berlingske Tidende.

– Vi inbjuder till samtal med konstnärerna som är med i hela förmedlingsprocessen. Vi söker inte heller efter ekonomisk vinning. Med Hamburger Bahnhof är det lite som att gå in i en bank, det är en ovänlig, auktoritär, disciplinär institution, säger curatorn Lise Nellemann.

Nu har konstnärsgruppen Sparwasse HQ dock tackat ja. Gruppen består av en stor samling konstnärer som är bosatta och verkar i Berlin. De kommer att ställa ut på Hamburger Bahnhof och själva medverka som museivakter i speciella uniformer som ska inbjuda besökarna att ta kontakt med dem. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons