Annons
Nyheter

Ynglingar kan ha anlagt brand i skola

10.00 Lördag Branden på Fröknegårdsskolan igår kväll kan ha anlagts av ungdomar. Tre ynglingar under 15 år hördes i går kväll angående branden på Fröknegårdskolan. – Troligtvis är det ett ungdomsbrott och troligtvis beror branden på nyårsraketer. Ett antal unga har setts på platsen, men det har inte kommit fram något om vem som har gjort det, säger utredaren på polisens kriminalsektion, Alf Ahrér.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2004
Bild: PETER ÅKLUNDH
Bild: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Vid sextiden på fredagskvällen brann det i en vägg i det pågående tillbygget av Fröknegårdskolan på Näsby. Räddningstjänsten ryckte ut efter att sex sju personer hade ringt och berättat att de sett rök från skolan.

När brandbilarna kom till skolan brann det med öppen låga i tio kvadratmeter plast och frigolit på väggen. Brandmännen kunde snabbt släcka branden med hjälp av en pulversläckare.

Annons

Branden hade kunnat sprida sig, men det hann inte brinna någon längre tid.

Ingen person befann sig i byggnaden, men det var ingen tvekan om att branden var anlagd. Tre ynglingar under 15 år hade setts på platsen under kvällen och hördes av polisen igår, men n så länge finns det ingen misstänkt för branden.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons