Annons

90-åriga Gullan Bornemark släpper ny platta

Musikern Gullan Bornemark är känd för sina klassiska barnlåtar som "Gubben i lådan" och "Sudda sudda" – men trots sina 90 år fyllda är det fortsatt full fart på kompositören och musikpedagogen
Musik • Publicerad 7 november 2018
Gullan Bornemark.
Gullan Bornemark.Foto: NORA LOREK / TT

På fredag tilldelas Gullan Bornemark Musikförläggarnas hederspris – och passar samtidigt på att släppa ett nytt album. Plattan har titeln "Mina egna favoriter" och är producerad av sonen Dan Bornemark. På albumet tolkar Gullan tillsammans med barnbarnen Hjördis och Signe nitton kända och mindre kända Gullanlåtar, tillsammans med ett jazzband.

"Med den här plattan ville Dan och jag bjuda på mina egna favoriter i en behagligt svängig och mjuk musikdiggaratmosfär med pianospelet i fokus. Många av låtarna är mina barnlåtar, men i en lite vuxnare skrud – det här är en platta för alla." säger Gullan Bornemark i ett pressmeddelande och tillägger:

Annons

"Dessutom ville jag göra den tillsammans med mina barnbarn, Hjördis och Signe."

Gullan Bornemark valdes in i Swedish Music Hall of Fame 2015 och höll ett uppskattat sommarprat i Sveriges Radio förra året.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons