Annons

AEG granskas i Michael Jackson-utredningen

Konsertarrangören AEG har dragits in i Los Angeles-polisens utredning av Michael Jacksons död. AEG stod bakom de 50 konserter som världsstjärnan skulle ha genomfört i London under sommaren och korrespondensen mellan läkaren Conrad Murray och anställda vid AEG söks därför igenom.
Nöje • Publicerad 3 augusti 2009

Nyhetsbyrån AFP har tagit del av den 13 sidor långa husrannsakningsorder som tillät polisen i Las Vegas att söka igenom Conrad Murrays hem tidigare i veckan. Dokumentet gav också utredarna tillstånd att leta efter korrespondens med andra sköterskor och läkare som har anknytning till Michael Jackson.

Enligt AFP sökte polisen även efter dokument som handlade om läkemedlet propofol, samt journaler och anteckningar märkta med någon av de 19 pseudonymer som Michael Jackson kan ha använt sig av. Ett av täcknamnen var Prince Michael, vilket världsstjärnan döpt sina båda söner till.

Utredarna beslagtog datorer, mobiltelefoner och en Iphone samt telefonlistor och en cd som var märkt med namnet Omar Arnold, en av Jacksons alla pseudonymer. (TT/Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons