Åklagare lägger ner åtal mot Kevin Spacey

Metoo • Publicerad 5 september 2018
Kevin Spacey.
Kevin Spacey.Foto: Matthias Balk

Distriktsåklagaren i Los Angeles kommer inte att åtala Kevin Spacey för det övergrepp han misstänks för att ha begått 1992. Anledningen är att händelsen anses ligga för långt bak i tiden, skriver Reuters.

För två veckor sedan rapporterades det om att Los Angeles åklagare fått in ännu ett fall med anklagelser mot skådespelaren, men när i tid det aktuella övergreppet ska ha ägt rum är inte känt och utredningen pågår fortfarande.

I början av juli skrev The Guardian att Scotland Yard driver sex utredningar om sexövergrepp mot män som Spacey anklagas för i Storbritannien.

Över 30 män har riktat anklagelser mot skådespelaren sedan oktober förra året. Sedan dess har bland annat hans rollfigur klippts bort från filmen "All the money in the world", och han har fått sparken från sin huvudroll i tv-serien "House of cards".

Enligt sajten TMZ lägger distriktsåklagaren även ned ett åtal mot actionskådespelaren Steven Seagal. Flera kvinnor har riktat anklagelser mot skådespelaren, den misstänkta händelse där utredningen läggs ned av samma skäl som Spaceys uppges ha inträffat 1993.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.