Annons

Andreas Andersson väljer Malmö

Nöje • Publicerad 16 december 2002

Den uppmärksamme har sett honom i SvT:s kalender, Dieselråttor & sjömansmöss. Revyaktuelle Andreas Andersson gjorde ”kalenderdebut” för några år sedan med en huvudroll i Mysteriet på Greveholm – och häromdagen surrade han som hastigast förbi i rutan. Rollfiguren heter ”Pladdermusen”.

– Kul comeback, men rollen blev inte riktigt vad jag hade trott. För mig var Pladdermusen en liten figur som skulle föra historien vidare, men han fick aldrig den betydelsen.

Annons

Andreas Andersson medverkade i avsnittet som sändes den tionde december. Och han vet inte om vi får se honom i kalendern fler gånger innan jul.

– Vi är tre som delar rollen. Så jag har ingen aning om vilka scener som valdes till slut. Men jag kan berätta att jag aldrig har varit med om ett tuffare jobb. Hängde fastspänd i en sele som ströp blodcirkulationen och gjorde mig svimfärdig. Vi höll på med tagningar i sex-sju timmar.

Andreas Andersson, som efter tiden på Balettakademin blev göteborgare, är nu på väg till Malmö. Den trettonde januari är det kollationering på Wallmans Salonger där Andreas är anställd från och med februari 2003.

– En ny grej för mig och kontraktet gäller ett år framåt. Jag börjar på Wallmans när vi är klara med revyn i Kristianstad.

Anders Mårtensson

KRISTIANSTAD NÖJE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons