Annons

Både klämkäckt och rörande med Dolly

Covers och nyskrivet. Inför julen går Dolly Parton all in på den gängse bilden av ”Dolly Parton”.
Recension • Publicerad 5 december 2020
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Dolly Parton sjunger om jul ... som Dolly Parton – både modernt och gammaldags.
Dolly Parton sjunger om jul ... som Dolly Parton – både modernt och gammaldags.Foto: Netflix

Dolly Parton aviserade nyligen att hon tröttnat på sig själv. Såhär i coronatider spelar hon i en julfilm på Netflix och syns lite överallt. På "A holly Dolly Christmas" går hon all in på den gängse bilden av "Dolly Parton" och framför både covers och nyskrivna låtar. Hon har dessutom passat på att göra duetter med både sin bror, Michael Bublé och några av countryns största namn. Det är klämkäckt, en smula rörande och utomordentligt fånigt ibland.

Som i pratsamma duetten av "All I want for Christmas" med Jimmy Fallon, som mer känns som en sketch som hade platsat i pratshowvärdens program. Att Dolly ljuvt kuttrar "you sexy man" i slutet av låten får den inte direkt att kännas mindre buskis.

Annons

På större allvar tar hon samarbetet med far och dotter i familjen Cyrus. "Christmas where we are" har ett budskap som verkligen passar i pandemitider och det är en godkänd country-gospel-dänga som passar Billy Ray och Dolly utmärkt. Tillsammans med Miley Cyrus gör hon sin egen "Christmas is", med ett budskap om vad julen egentligen handlar om.

Det som ger överlägset mest julkänsla är när hon återförenas med Willie Nelson och de båda framför hans egen julklassiker "Pretty paper" från 1963. Få saker andas så äkta gammaldags countryjul som att höra de två ikoniska rösterna sammanflätas.

Julcountry

Dolly Parton

Titel: "A holly Dolly Christmas"

Skivbolag: Butterfly Records

”Det som ger överlägset mest julkänsla är när hon återförenas med Willie Nelson och de båda framför hans egen julklassiker 'Pretty paper' från 1963.”
Ann Edliden
Ann Edliden/TT
Annons
Annons
Annons
Annons