Annons

Bagher gör Vittula-filmen

Filmatiseringen av Populärmusik från Vittula har fått en ny regissör. Nu är det Reza Baghers tur att ta sig an det omtalade projektet.
Nöje • Publicerad 5 december 2002
Reza Bagher gör film av Populärmusik från Vittula. BILD: PRESSENS BILD
Reza Bagher gör film av Populärmusik från Vittula. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Turerna har varit många kring filmatiseringen av Mikael Niemis bok Populärmusik från Vittula. Från början var det tänkt att Geir Hansteen Jörgensen skulle regissera filmen, men han och producenten Joachim Stridsberg hade olika syn på hur filmen skulle göras och Hansteen Jörgensen, som också skrivit ett manus till filmen, hoppade av.

–  Jag har absolut lämnat det där bakom mig, berättade Geir Hansteen Jörgensen nyligen.

Annons

Nu har dock Joachim Stridsberg klart med en ny regissör, Reza Bagher, känd bland annat för filmen Vingar av glas.

–  Det blir tufft, eftersom så många läst romanen och har olika uppfattningar hur den ska filmas, säger Reza Bagher till Expressen.

Enligt tidningen har filmare som Tomas Alfredson, Kjell Sundvall och Agneta Fagerström-Olsson tackat nej till projektet innan budet gick till Bagher. Den senare har nu fått en budget på 20 miljoner kronor och förväntas påbörja inspelningarna i juni.

Reza Bagher, som under onsdagen inte gick att nå för en kommentar, har under hösten arbetat med kommande ungdomsfilmen Dubbelspel.

TT Spektra

STOCKHOLM FILM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons