Annons

Beatlesjul på Pub Banken

Nöje • Publicerad 2 december 2002

För två år sedan var Beagles poptomtar på Grand's i Kristianstad. Nu serverar de sin Beatlesshow till julmaten på Pub Banken.

– Nytt för oss med julbord. Skall bli kul att se om publiken hittar hit, säger Bankens Rickard Andersson.

Annons

Konceptet är traditionell julbuffé med show till. Micke Underdahl i Beagles berättar att bandet inleder kvällen med ett akustiskt set för sätta publiken i rätt stämning.

– Sedan kör vi Beatles ”plugged in”. Alla hitsen från Hamburgtiden till Let it be, under en timme.

Bara hits?

– Den här gången, ja. Jag tror inte att kuriosamaterialet passar här. Detta är en julshow och folk som kommer hit kanske inte bara är inbitna Beatlesfans.

Underdahl, Mats Persson och Andreas Gustafsson är fortfarande ”beaglar”. Däremot har Mats Heliosson lämnat och ersatts av Peter Sonnsjö.

Beatlesjul på Banken blir det onsdag–lördag innevarande vecka. Men när borden är avdukade ändras också sättningen på scenen. Coverland byter av Beagles, men Micke Underdahl dubblerar:

– Vår nya sångerska heter Nilla Nielsen (sedd i tv:s Position X) och repertoaren är bred. Mycket 1970- till 90-tal blir det, från Janis Joplin, Jefferson Airplane och Dusty Springfield till Creedence och Lenny Kravitz.

Coverland i övrigt är: Andreas Gustafsson och Anders Clarin.

Anders Mårtensson

KRISTIANSTAD JULSHOW
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons