Annons

Collins planerar sista turnén

I juni spelar Phil Collins i Stockholm. Det lär bli den sista konserten med britten på svensk mark. "Jag vill ta det lugnt, jag vill vara med när min son börjar skolan", säger Collins.
Nöje • Publicerad 20 januari 2004
The First Final Farewell Tour heter Phil Collins kommande turné. "Att kalla det Phil Collins Farewell Tour skulle ha låtit alldeles för pretentiöst." BILD: PRESSENS BILD
The First Final Farewell Tour heter Phil Collins kommande turné. "Att kalla det Phil Collins Farewell Tour skulle ha låtit alldeles för pretentiöst." BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Den kommande turnén, som kallas The First Final Farewell Tour och når Globen i Stockholm den 9 juni, kommer troligtvis att pågå i två-tre månader. Sedan är det slutturnerat för Phil Collins.

–  Jag vill sitta hemma och skriva, ta hand om familjen och då och då göra en konsert. Men att vara borta månader i sträck. Nej, det har jag tröttnat på.

Annons

Han kommer dock inte att lägga musiken på hyllan helt. Han ska fortsätta skriva och spela in musik. Inför turnén släpps till exempel en samling med kärleksballader.

–  En del har funnits på skiva förr, en del är nya. Jag har till exempel gjort en version av Somewhere från West side story. En del av låtarna kommer jag att sjunga på turnén, som är tänkt att bli en tillbakablick på de senaste 25 åren och den musik jag gjort. Om det finns möjlighet, kommer det säkert också att bli någon form av potpurri på gamla Genesis-låtar, säger Phil Collins.

Han säger att talat med de andra i Genesis om att eventuellt göra någonting ihop igen, om kanske ett eller två år.

–  Men där säger jag ju emot mig själv, eftersom det skulle innebära att jag packade väskan och gav mig ut på turné igen. Det vore kanske kul. Vi gör det i så fall av lust, inte för att vi måste tjäna pengar, och det kommer inte att bli längre turné än högst ett par veckor.

Just nu är han aktuell med musiken och låtarna nya tecknade Disneyfilmen Björnbröder (Sverigepremiär 6 februari). Han fick blodad tand när han gjorde låtarna till den tecknade Tarzan och vann en Oscar för bästa sång. Samtidigt skriver Phil Collins på en ny musikal.

–  Tarzan ska bli Broadwaymusikal och jag ska försöka få all musik klar nu under året, säger Collins. (TT Spektra)

Gunnar Rehlin

noje@kristianstadsbladet.se

LAUSANNE POP
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons