Annons

Countrydröm går i uppfyllelse

Sin födelsedag, dagen innan spelningen på Kristianstadsdagarnas countrykväll, spenderar Paula Wright tillsammans med sina The Bleeding Cowboys i replokalen.
Nöje • Publicerad 8 juli 2008
Paula Wright, Kristianstads spirande countrydrottning. Bild: Kimme Persson
Paula Wright, Kristianstads spirande countrydrottning. Bild: Kimme PerssonFoto: 

Sångerskan vann talangtävlingen "Sångmicken" 2002. Hon gjorde krogshower, flyttade till Kristianstad för kärlekens skull, gjorde en av huvudrollerna i Sverigepremiären av musikalen "Aida" på teatern och öppnade ett café innan hon blev nagelskulptör. En tjejen med många järn i lägerelden, där den varmaste lågan hela tiden har brunnit för en och samma sak - countrymusiken.

- Tidigare har jag inte haft möjligheten eller känt att jag riktigt vågat, men det har alltid varit country, det har alltid varit målet. Den är så väldigt rolig att sjunga. Det är inte det lättaste med alla harmonier och det är det som är så tilltalande. Det är utmanande.

Annons

Paula och hennes blödande cowboysare bildades efter sångerskans medverkan i "Aida". Redan då avslöjade hon för Kristianstadsbladet att av alla hennes olika musikprojekt, så stod ett countryband högst upp på listan. Ett countryband i samma musikaliska fåra som den som dominerat det amerikanska Country Music Awards (CMA) under de senaste åren, förklarar hon, där folkmusiken sammansmälter med pop- och rockinfluenser. Inte för inte finns Keith Urban, Faith Hill och Shania Twain som MySpace-kompisar på Paula Wrights hemsida.

- Det är lite melodiösare, lite bredare, inte lika traditionellt så som till exempel Jill Johnson är inne på. Paula Wright och det rutinerade gänget bakom The Bleeding Cowboys har hunnit med en handfull spelningar hittills. Nyligen avverkade man Strandhugg i Tivoliparken, bandet spelade på Countrymässan på Yllan tidigare och knöt där kontakter som utmynnade i lördagens avslutande spelning på musikveckan på Öland.

- Efter att ha suttit hemma och jammat, känns det jätteroligt att det börjar hända en massa saker.

Bandet har dessutom spelat in en singel, balladen "Here I am" skriven av gitarristen och kapellmästaren Niclas Pehrsson.

- Det är mycket hjärta och smärta, det är också viktigt i countryn, själva berättandet. Det finns texter som berättar hur mycket som helst, förklarar Paula Wright ytterligare en tjusning med genren. Bandet har en två timmar lång repertoar av egenskrivet material men också covers som inte hör till de mest sönderspelade. I stället för att släppa singeln väljer man att under hösten och vintern jobba fram låtar till en kommande fullängdsplatta nästa år. De siktar också på att komma med i pop/rock-klassen vid nästa Country-SM.

- Även om vi inte skulle vinna så brukar det leda till en hel del spelningar bara genom att medverka där.

Den finstämda "Here I am" till trots, när Paula Wright & The Bleeding Cowboys avslutar countrykvällen på Kristianstadsdagarna lär det bli desto mer ös.

- Det är festival med lite annat folk, då anpassar vi oss. Jag tror inte att de andra är så nervösa, men jag är det. Det är så många som har sagt att de ska komma och lyssna, att det ska bli spännande att höra vad vi gör så man blir spänd på att se ifall det går hem. Men så är det bra att vara lite nervös också, säger dem ...

Var & När?Stora Torg, onsdag 9 juli klockan 19.30.

Bandet:Paula Wright (sång), Niclas Pehrsson (kapellmästare/gitarr), Patrik Ohlsson (pedal steel, dobro, fiol), Micke Ödegården (trummor), Anders Nilsson (gitarr), Fredrik Henriksson (bas, munspel).

Annons

Var?Stora Torg.

15.00Lindance Fun Show med MaMa's Ld & Walk in Line.

17.00Uppvisning & prova på lindance, Stora Torg.

19.00Lindanceuppvisning med City Lindancers Kristianstad & Absolute Lindance, Stora Torg.

19.30Paula Wright & The Bleeding Cowboys.

22.30 Baskery (tre systrar på distad sldie-banjo, kontrabas och akustisk gitarr aktuella med debuten "Fall among thieves").

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons