Annons

Disney anklagas för rasism

Disneys försök att lansera en svart prinsessa som huvudperson i en kommande storfilm har resulterat i en storm av anklagelser om stereotyp rasism, skriver The Independent.
Nöje • Publicerad 18 juli 2008

Filmen "The princess and the frog: An American fairy tale" skulle ha handlat om den svarta kammarjungfrun Maddy som arbetade för en bortskämd vit överklassflicka i New Orleans på 1920-talet. För att vinna den vite prinsens hjärta fick hon hjälp av en voodooprästinna.

Men Disney, som tidigare kritiserats för rasism, rev upp manuset efter diskussionerna. Nu heter hjältinnan Tiana och prinsen kommer troligen från Mellanöstern.

- Vi talar om ett stort bolag som har varit tvunget att återvända till ritbordet igen. Det är en besvikelse... En del stereotyper om folk från vår gemenskap lever fortfarande benhårt kvar i folks huvuden, säger Rodney Hinds, featureredaktör på den brittiska tidningen Voice som riktar sig till en svart målgrupp. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons