Annons

En kväll med Lloyd Webber

Nöje • Publicerad 6 april 2001
Cats är en av Andrew Lloyd Webbers största musikalsuccér. Den nittonde april kommer en internationell trupp till Södra Kasern i Kristianstad med en show som presenterar utdrag ur några föreställningar som tillhör Lloyd Webbers bästa. Bild: REUTERS
Cats är en av Andrew Lloyd Webbers största musikalsuccér. Den nittonde april kommer en internationell trupp till Södra Kasern i Kristianstad med en show som presenterar utdrag ur några föreställningar som tillhör Lloyd Webbers bästa. Bild: REUTERSFoto: 

Det bästa ur åtta av Andrew Lloyd Webbers största succéer. Memory ur Cats, Don´t cry for me Argentina ur Evita, I don´t know how to love him ur Jesus Christ Superstar.

En internationell trupp på 50 personer är på turné med en show som hyllar den moderna musikalscenens störste. Kristianstad får besök 19 april. Bakom produktionen står holländska Wim Wigt, svensk promotor är Bosse Stenhammar som är mest känd för jazzsatsningarna på Mosebacke och Skeppsholmen i Stockholm.

Annons

Under tre veckor i höstas turnerade samma Webber-sällskap framgångsrikt i Sverige och nu är de tillbaka på allmän begäran.

–Den här gången är det 29 städer i Sverige och Norge som får besök, berättar Bosse Stenhammar.

Till dessa städer hör alltså Kristianstad och här placeras musikalshowen på Södra Kasern.

–Vad jag förstår kan Södra Kasern ta emot en publik på 700 personer och då är det en lokal i rätt storleksordning, tycker Bosse Stenhammar och berättar vidare om föreställningen:

–Ensemblen är ungdomlig och har medlemmar från olika delar av världen. Några kommer från Nya Zeeland och Australien, solisterna från England och USA. Med följer också en 18 man stark orkester med smokingkrav.

Enligt Stenhammar framför artisterna sina nummer snabbt och proffsigt. Vidare väljer producenterna att sätta upp videoskärmar för att hela publiken skall kunna överblicka allt som händer på scenen.

Showen beräknas pågå i två timmar och under den tiden framförs välkänd musik ur var och en av Andrew Lloyd Webbers populära musikaler: Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, Starlight Express, The Phantom Of The Opera, Sunset Boulevard, Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat och Whistle Down The Wind.

ANDERS MÅRTENSSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons