Annons

En ny Carlsson sjunger disco

I gårdagens tidning presenterades samtliga bidrag med artister till Melodifestivalen 2003. Då satte vi fokus på traktens stjärna, Sanna Nielsen. Idag följer intervjuer med ytterligare några artister som lär tillhöra favoriterna.
Nöje • Publicerad 18 december 2002
Magnus Carlsson och hans nya band Alcazar tävlar i Göteborg den 22 februari. Från vänster: Andreas Lundstedt, Tess, Annikafiore och Magnus Carlsson. BILD: JONAS EKSTRÖMER/PRESSENS BILD
Magnus Carlsson och hans nya band Alcazar tävlar i Göteborg den 22 februari. Från vänster: Andreas Lundstedt, Tess, Annikafiore och Magnus Carlsson. BILD: JONAS EKSTRÖMER/PRESSENS BILDFoto: 

Med Barbados har Magnus Carlsson två andra- och en fjärdeplats bakom sig. Nu gör han ett nytt försök med bandet Alcazar - och kan få möta sina gamla kompisar.

–  Det finns inga aggressioner mellan oss, säger Magnus Carlsson.

Annons

Det har inte varit någon mjukstart för före detta Barbados-Magnus med det nya bandet Alcazar, där hans pojkvän Andreas Lundstedt sedan tidigare är medlem. Ett album är redan under produktion och så Melodifestivalen ovanpå det.

–  Det här är en ny grej för mig. Det är en ny Magnus för Svensson att titta på. Helt plötsligt är det en massa koreografi, två snygga brudar och en snygg karl - och så jag. Det är klart att det är ett helt nytt sammanhang för mig.

Med Barbados har han varit snubblande nära att vinna och visst är han sugen på det. Hur chanserna förändrats genom att uppträda med ett nytt band vill han inte spekulera i.

–  Vi har ju inte hört en enda av de andra låtarna. Men vi har väl lika stor chans som alla andra. Man har ju tre minuter på sig försöka övertyga, vem det nu än är, att man ska vinna. Alcazars låt, Not a sinner, nor a saint, beskriver han som ”en lättsjungen discodänga”. Den kommer också att rymmas på det kommande albumet.

–  Det bästa är att den passade så bra in i ramen för plattan, så var den än kommer i festivalen, så känns den jäkligt bra. Det är bra att ha i ryggen, säger Carlsson.

Hans medverkan i Alcazar är permanent och de andra bandmedlemmarna skojar om att de ska hålla honom som timanställd fram till pensionsålder.

De gamla kompisarna i Barbados hävdar han fortfarande är goda vänner och någon rivalitet existerar inte.

–  Det är det som är så skönt med brytningen mellan mig och Barbados. Det finns inga aggressioner mellan oss. Det är väldigt avspänt. Inga konstigheter alls och det är skönt.

Återstår att se vad som händer om de möts i tävlingens finaldel. (TT Spektra)

Johan B Hansson

noje@kristianstadsbladet.se

STOCKHOLM SCHLAGERFESTIVAL
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons