Annons

Fem titlar på cineasternas vårprogram

Nöje • Publicerad 22 januari 2004
American Splendor. BILD: NONSTOP ENTERTAINMENT.
American Splendor. BILD: NONSTOP ENTERTAINMENT.Foto: 

Fem titlar är bokade när Svenska Bio lanserar vårens "Film för cineaster" på Kosmorama i Kristianstad. Samtliga kritikerfavoriter som fortfarande är repertoaraktuella i storstäderna.

8-10 februari: Swimmingpool – Lågmält franskt drama där regissören Francois Ozon återupptar samarbetet med Charlotte Rampling (Under sanden).

Annons

29 februari-2 mars: Guds stad – En brasiliansk Tarantino, enligt ryktet.

21-23 mars: Mystic River – Clint Eastwoods filmatisering av Dennis Lehanes romanthriller Rött regn. Lågmält, detaljrikt och intensivt med starka insatser av bland andra Sean Penn, Laura Linney och Tim Robbins. Sannolikt en Oscarvinnare i slutet av februari.

18-20 april: American Splendor – Den allmänt missnöjde Harvey Pekar hittade på seriemagasinet om ... Harvey Pekar. Han blev kultfigur på köpet, och här är semidokumentären som blivit vårens roligaste amerikanska film.

2-4 maj: Good bye Lenin! – Året är 1989. En kvinna vaknar till liv efter åtta månader i koma och av rädsla för att hon är känslig för starka sinnesrörelser vill sonen inte berätta att det gamla landet – DDR – är historia.

– Ett starkt program. Troligen får vi förlänga speltiden för några av filmerna, säger Svenska Bios Ingela Thorbiörnsson och tänker då närmast på Mystic River och Good bye Lenin.

Anders Mårtensson

KRISTIANSTAD FILM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons