Annons

Frisk och frejdig Demian på Markan

Nöje • Publicerad 15 december 2002

Konsert

Lars Demian tillsammans med Leif Demian Jordansson och Benjamin Quigley. Markan Hässleholm, 13 december.

Annons

Ett knappt 50-tal personer kom till Markans gemytliga konsertlokal på gamla T4-området i Hässleholm för att njuta av Lars Demians föreställning av visor

och kabaré i fredags kväll.

Så väldigt mycket av sina kabarékunskaper visade nu inte Demian på Markan. Lars Demians ungdom bestod ju bland annat av turnéer med olika teatergrupper ute i Europa. Kanske lade han då grunden till sin förmåga att ge föreställningar som både känns som teater och musik?

På Markan i Hässleholm blev det en småputtrig mysafton för Lars Demian tillsammans med Leif Demian Jordansson och unge basisten Benjamin Quigley. Quigley tillbringade kvällen förnöjt lutad mot sin kontrabas i bakgrunden, medan Leif Demian Jordansson trakterade både banjo, gitarr och inte minst mandolin med den äran.

Själv har jag lite svårt för Lars Demians pudelkloka politiska pamfletter, som mest får honom att låta som en senkommen kopia av en ung Björn Afzelius. Den grejen är liksom redan gjord…

Däremot är Demian underbar när han tar fram passion och pilskhet I sina bästa stunder låter han som en blandning av Tom Waits och Allan Edwall. Bara Stefan Sundström kan låta lika frisk och frejdig.

Efter en trevande och lite saggig inledning med valsen Man får vara glad att man inte är död och Tango H &M börjar så smått svetten tränga fram på Demians panna och efter en halv timme lyfter spelningen med låtar som Aldrig syster, Häxan och inte minst Dagen efter igår.

Efter en dryg timme lämnar trion scen för att snabbt bli inropade av de 50 entusiasterna och med tre lysande extranummer, bland annat härliga syo-konsulenten, känner man sig mycket nöjd. Lite mer teater och aningen mer engagemang under hela spelningen och det hade blivit allra högsta betyg.

Till sist: all heder åt Markan och föreningen som idogt kämpar vidare för att erbjuda musik på drogfria tillställningar. Det känns mycket avkopplande att sitta och lyssna på musik med lite smågodis och en läsk.

Bengt-Inge Schölin

Annons

044–18 55 63

bengt-inge.scholin@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons