Annons

Hallå där

Nöje • Publicerad 8 januari 2004

Charlotta Denward, 44, filmproducent med rötterna i Kristianstad.

Elina – som om jag inte fanns, producerad av dig och Anders Landström, är nominerad till en Guldbagge i kategorin Bästa Film. Grattis!

Annons

– Tack så mycket. Det här är hur roligt som helst.

Överraskad?

– Ja, faktiskt. Jag var ganska säker på att Om jag vänder mig om och Detaljer skulle dominera. De har allt som kännetecknar klassiska vinnare.

Har Elina någon chans att vinna baggen?

– Tja, jag brukar ta ut glädjen i förskott. Att den nominerats är fantastiskt, om den vinner eller inte spelar mindre roll.

Bibi Andersson är nominerad för sin biroll i Elina. Kommentar?

– Väntat. Liksom att vi skulle få en fotonominering, men den kom tyvärr aldrig.

Åtta nomineringar till Om jag vänder mig om. Är Björn Runges film den stora favoriten?

– Det har jag sagt hela tiden och det finns knappast någon anledning att ändra uppfattning nu.

Du är också bioaktuell som producent för familjefilmen Tur & retur. Hur har den fungerat under de första veckorna på repertoaren?

Annons

– Överlag fantastiska recensioner och fin respons från publiken. Vi har 65000 besök noterat efter jullovet – trots Ringen. Skall erkänna att jag hade kraftig "Ringen-ångest" innan vår premiär.Den har ju krossat all konkurrens.

Lycka till på Baggegalan!

– Tack för det. Det råkar ju vara producenten som tar emot priset, men en nominering för Bästa Film är förstås ett stort erkännande för alla som varit inblandade i arbetet med filmen.

Anders Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons