Annons

I år blir det digital lucia

Hade du sett fram emot att få fira en stämningsfull lucia? I år är sig inget likt. Vi bjuder därför våra läsare på en luciakonsert från Glimåkra folkhögskolas gospellinje.
Glimåkra • Publicerad 12 december 2020
Glimåkra folkhögskolas gospellinje bjuder på en stämningsfylld luciakonsert med klassiska julsånger och nyare gospelinslag.
Glimåkra folkhögskolas gospellinje bjuder på en stämningsfylld luciakonsert med klassiska julsånger och nyare gospelinslag.Foto: Mikael Persson

I ”vanliga” tider är det bråda dagar för Glimåkra folkhögskolas gospellinje. Men i dessa tider har antalet luciatåg för kursdeltagarna reducerats kraftigt – och dessutom coronasäkrats.

– Vi har ju den stora kören indelad i mindre grupper redan så att vi kan sprida ut oss på fler ställen, så där kan vi ju köra, men då utomhus och med bra avstånd, förklarar Eva Rietz, kursföreståndare på linjen.

Annons

I en förinspelad konsert får du de klassiska julsångerna blandat med nyare gospelinslag signerade bland annat Kirk Franklin och Mariah Carey. Prenumeranter kan se konserten på www.kristianstadsbladet.se från klockan 5 på söndagsmorgonen.

Hur firar du lucia? Mejla din bild eller film till: webbredaktionen@kristianstadsbladet.se

Om filen är stor kan du använda en filöverföringstjänst, till exempel sprend.com.

Maria SällbergSkicka e-post
Mikael PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons