Annons

Ingen schlager för Lena Ph

Nöje • Publicerad 5 december 2002
Lena Philipsson tar ut sin självbetitlade succéshow på vägarna i vår. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Spekulationerna har gått höga kring vilka artisterna i nästa års melodifestival blir. En som figurerat i förhandssnacket är Lena Philipsson.

–  Jag har fått förfrågan, men det är inte aktuellt i år, säger hon.

Annons

Philipssons planer för våren handlar istället om att ta sin succéshow Lena Philipsson, som för närvarande spelas på Hamburger Börs i Stockholm, ut på turné. Spelschemat rymmer 21 datum och starten sker i Malmö den 20 februari.

Det blir fjärde vändan med föreställningen som hade urpremiär i september förra året. En fortsättning efter det håller Lena inte för otrolig, även om det naturligtvis ytterst handlar om huruvida publiktillströmningen fortsätter.

–  Vi har ju hela tiden gjort om föreställningen, med små förbättringar. Det gör att den fortfarande känns fräsch att spela. Om en eventuell fortsättning efter våren måste jag säga att jag gärna skulle köra vidare.

Något som det pratats länge om i fallet Lena Philipsson är också en ny popskiva.

–  Ha, ha. Ja, det har varit tal om den i många år nu. Så länge showen har hållit på har jag haft svårt att fokusera mig på skivan, men jag vill gärna göra en popplatta. Låtar har det funnits sedan länge.

Så här ser planen för turnén med showen ut: 20/2-1/3 Malmö, 7/3-8/3 Kalmar, 14/3 Halmstad, 15/3-16/3 Linköping, 26/3 Östersund, 28/3 Umeå, 29/3 Piteå, 30/3 Sundsvall, 2/4 Falun, 4/4-5/4 Gävle, 10/4 Örebro, 11/4 Norrköping, 17/4 Västerås, 18/4-19/4 Jönköping, 25/4 Karlstad och 26/4 Skövde. (TT Spektra)

Johan B Hansson

STOCKHOLM MUSIK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons