Annons

Jay-Z med band avslutade Roskildefestivalen

Då var detta äventyret slut, Jay-Z avslutade festen. Att komma en halvtimme försent hör till, fint folk anländer sist. Dessutom tog det tag innan bandet kom till rätta. Ja, ni såg rätt, bandet.
Nöje • Publicerad 7 juli 2008
Jay-Z på Orange-scenen under söndagen. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Jay-Z på Orange-scenen under söndagen. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIXFoto: 

Cool grej att göra, det låter bättre och det blir en riktig livekänsla. Roligt att låta sin musik förändras från platta till livesituation. All musik spelas live, vilket jag inte brukar vara van vid att få se när det kommer till Amerikansk Hiphop. Och det svänger riktigt duktigt!

Jay-Z öppnar med:

Annons

- Wrong people is in the house!

Efter inledningen följer 99 problems och gästar gör Mr. Bling på lite adds och extra rap. Att blanda in ACDC Back in Black är ett genidrag som görs riktigt riktigt snyggt. Det var med denna låt, och en cover på Oasis Wonderwall, som Jay-Z öppnade spelningen med när han headlinade omtalade Glastonburryfestivalen.

Hela spelningen följer i samma spår. Det blandas friskt in låtar av bland andra Amy Winehouse och Jackson Five. Stundtals snyggt, stundtals… nja. All musik funkar mer eller mindre bra att rappa till. Vissa av låtval var väl enligt mig mindre bra.

Men men, en snygg avslutning. Regnet öser ner och det är ändå tjockt med folk framför Orangea scenen. Det dansas ända bak och händerna gungar i luften. Det är som det ska vara, go musik i ösregn, det här är Roskildefestivalen.

Jonatan Åstrand
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons