Annons

Lillasyster om succén: ”Sensationellt orimligt”

Om Andra chansen avgjordes på Spotify skulle Lillasyster redan vara i final. Sedan premiären har deras låt "Pretender" nästan 1,5 miljoner lyssningar. ”Det är helt sinnessjukt”, säger bandets sångare Martin Westerstrand.
Melodifestivalen • Publicerad 3 mars 2021
Lillasyster med låten ”Pretender” gick vidare till Andra chansen vid Melodifestivalens första deltävling.
Lillasyster med låten ”Pretender” gick vidare till Andra chansen vid Melodifestivalens första deltävling.Foto: Foto: Jonas Ekströmer/TT

Göteborgaren tror att det är Melodifestivalens yngsta tittare som står bakom låtens succé.

– Vi får en massa filmer skickade till oss på barn som dansar och sjunger med till låten. Att man når rena och oförstörda kids-hjärtan med en låt – de skiter ju i vilket band man är eller varifrån man kommer – det känns helt fantastiskt, säger han.

Annons

Lillasyster deltog i årets första deltävling. Någon särskild uppladdning sedan dess har bandet inte behövt ägna sig åt, säger Martin Westerstrand.

– Vi har spelat rockmusik så länge så vi är bara glada och tycker att det här är så himla roligt. Vi går bara runt och flabbar, det är vår uppladdning, säger han.

”Vi har spelat rockmusik så länge så vi är bara glada och tycker att det här är så himla roligt. Vi går bara runt och flabbar, det är vår uppladdning.”
Martin Westerstrand

Förra veckan kom nyheten att Lillasysters basist Andreas Bladini hade smittats av corona. Men ingen annan i bandet har smittats, och Bladini kan vara med på lördag, berättar Westerstrand.

– Det är bra med honom. Han hade en släng av covid för två veckor sedan. Vi tog det säkra före det osäkra, men han mår bra nu. Vi har clearat allt med SVT och skött allt enligt bokens alla regler. Det kommer att ordna sig och bli toppen till på lördag, säger Martin Westerstrand.

I Andra chansen möter de Alvaro Estrella och hans "Baila baila". Svårast möjliga motstånd, tror Westerstrand.

– Det är paradoxalt nog både det bästa och det sämsta som kunde ha hänt. Det sämsta för att vi utan tvekan tycker att hans låt är den bästa i Andra chansen. Men det är också så att han är en kompis till oss och ligger på samma management. Så om han vinner blir vi ändå glada, säger han.

När Göteborgskollegorna i Mustasch åkte ur i sin deltävlingen var en av bandets förklaringar efteråt att låten varit för hård för Melodifestivalens publik. Det ställer sig Martin Westerstrand frågande till, eftersom han anser att hans egen låt är hårdare.

– Jag skriker mer än vad Ralf gör. Jag hävdar att vår låt är den hårdaste som har varit med i Melodifestivalen, men nu råder det väl delade meningar om det i vissa läger. Jag är så himla glad och stolt över att vi får representera lite hårdare musik i Melodifestivalen, säger han.

Lillasysters sångare Martin Westerstrand.
Lillasysters sångare Martin Westerstrand.Foto: Foto: Jonas Ekströmer/TT
Fakta

Duellerna i Andra chansen

Duell 1:

Alvaro Estrella: "Baila baila"

Lillasyster: "Pretender"

Duell 2:

Frida Green: "The silence"

Paul Rey: "The missing piece"

Duell 3:

Eva Rydberg & Ewa Roos: "Rena rama ding dong"

Clara Klingenström: "Behöver inte dig i dag"

Duell 4:

Klara Hammarström: "Beat of broken hearts"

Efraim Leo: "Best of me"

Björn Berglund/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons