Annons

Madonnafeber på Ullevi

När Madonna uppenbarades på Ullevis scen klockan 21:50 på lördagskvällen - kaxigt sittande på en tron, iklädd en vit hög hatt och dominatrix-outfit - svällde publikens förväntan över.
Nöje • Publicerad 9 augusti 2009
Madonna framträder under lördagens konsert på Ullevi i Göteborg. Bild: Adam Ihse, Scanpix
Madonna framträder under lördagens konsert på Ullevi i Göteborg. Bild: Adam Ihse, ScanpixFoto: 
Madonna på Ullevi på lördagen. Bild: Adam Ihse, Scanpix
Madonna på Ullevi på lördagen. Bild: Adam Ihse, ScanpixFoto: 

Det rådde ingen tvekan om vem som är fansens okrönta popdrottning.

19 år och 39 dagar hade hunnit passera sedan superstjärnan Madonna gav en konsert i Sverige. Då under Blonde Ambition-turnén 1990 på Eriksbergsvarvet, några knappa kilometer bort från kvällens spelplats.

Annons

På lördagen landade den amerikanska artistens Sticky and Sweet-turné på ett knökfullt Ullevi med över 55 000 besökare för två timmars intensiv popfest. Dansarna och koreografin har en central och drivande roll i Madonnas show och hon har 26 år efter debuten en självklar scennärvaro. Madonna sjunger, dansar, spelar gitarr och bjuder fansen på lättsamt mellansnack.

- Jag har en särskild plats i mitt hjärta för svenskar - det slutar alltid med att jag samarbetar med dem. Jag tycker att svenskar är väldigt kreativa och sexuella människor, sade hon skämtsamt publikfriande från scenen.

Två enorma, glittrande "M" pryder var sin sida av det stora scenbygget, som utgör Sticky and Sweet-turnéns fond och började föras upp på Ullevi på måndagen. Bara i fjol såg 2 350 285 personer i Europa, Nord- och Sydamerika turnén som är den mest ekonomiskt framgångsrika en soloartist genomfört. Sångerskans välregisserade ljud- och ljusshow hoppar mellan nostalgi och nutid och störst gensvar får de klassiska popsinglar som varit ryggraden i hennes långa karriär. "Vogue", "Holiday", "Like a prayer" och "Into the groove" lockar publikens totala respons. "Human nature" och nyare låtar som "Ray of light" och "4 minutes" tas också emot väl.

Konserten innehåller även en dos rumänsk folkmusik och videoprojektioner med uppmaning till folk att ta till politisk handling.

Hyllar Michael Jackson

Precis som under sommarens tidigare shower, som hållits sedan turnén åter började rulla den 4 juli i London, hyllar Madonna sin forna kollega Michael Jackson med ett kortare nummer.

Jackson spelade själv på Ullevi 1997 och efter hans död är Madonna en av de ytterst få personer som på allvar kan tilldelas epitetet världsstjärna. Det bär hon upp med pondus.

Fotnot:Madonna spelar även i Göteborg på söndagen.

TTSpektra
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons