Annons

Meghan Trainor både gasar och bromsar

När marknaden svämmar över av julalbum måste man våga lite extra för att sticka ut. En skiva full av trötta klassikertolkningar gör knappt varuhustomten glad (om nu sådana ens existerar i pandemitider).
Recension • Publicerad 5 december 2020
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Meghan Trainor fixar ett lyxigt sound på julskivan.
Meghan Trainor fixar ett lyxigt sound på julskivan.Foto: Willy Sanjuan

Meghan Trainor, stjärnan bakom megahitten "All about that bass", både gasar och bromsar på "A very Trainor Christmas". Den amerikanska sångerskans julskiva blandar traditionella örhängen som "White Christmas" och "Winter wonderland" med nyskrivna låtar präglade av genrer som disco, r'n' b och country. Det är genomgående hejigt, lite äppelkäckt och väl eklektiskt ibland – men gjort med gott humör och hjärta.

Trainor har plockat in gästartister som hon själv längtat efter att få framträda med – som de gamla discogiganterna Earth Wind & Fire och komikern och sångaren Seth MacFarlane. Men först och främst är det här en familjeaffär, i princip hela Trainors släkt är med på skivan. Brorsan Justin har producerat och skrivit låtar, andre brodern Ryan medverkar också som låtskrivare, kusinerna Jayden, Jenna och Marcus körar och pappa Gary, musikläraren och organisten, ackompanjerar henne på "Have yourself a merry little Christmas".

Annons

Räcker julstämningen till? Jodå, Trainor har lyckats få till ett säsongsbetonat, lite lyxigt sound även i de nyskrivna låtarna. Men allra bäst är det ändå när hon tillsammans med Seth MacFarlane går all in på Hollywood-julstämningen i "White Christmas". Den får mer än väl godkänt av fler än varuhustomten.

Julpop

Meghan Trainor

Titel: "A very Trainor Christmas"

Skivbolag: Epic Records

”Räcker julstämningen till? Jodå, Trainor har lyckats få till ett säsongsbetonat, lite lyxigt sound även i de nyskrivna låtarna.”
Sara Ullberg
Sara Ullberg/TT
Annons
Annons
Annons
Annons