Annons

Moneybrother till Nöjesmagazinet Scala

Artisten Moneybrother beger sig ut på stor skandinavisk turné i höst – och landar i Kristianstad.
Nöje • Publicerad 18 augusti 2009
Anders Wendin alias Moneybrother. Bild: Markus Dahlberg Scanpix
Anders Wendin alias Moneybrother. Bild: Markus Dahlberg ScanpixFoto: 

Mellan Vega i Köpenhamn och Mejeriet i Lund hinner sångaren Anders Wendins alter ego göra en anhalt på Nöjesmagazinet Scalas scen den 8 oktober. Turnéstarten för The Clash-stänkande Moneybrother sker i Uppsala i slutet på nästa månad. Och givetvis sker det med senaste albumet i ryggraden – "Real control", ett stycke "svensk gospel" enligt upphovsmannen:

"Vi hör reggaen, vi hör falsetten och vi hör soulen. Den röda tråden är knuten till historiska ikoner som The Clash, som Dexy's och löper rakt in i vildsint symbios med Wendins punksjäl", låter det i pressmeddelandet.

Annons

– Om jag själv får bestämma så är det ett av Sveriges absolut bästa liveband. Helt klart. De har både stilla låtar och fart och fläkt, och fantastiskt utstrålning hela bandet. De gör verkligen vad de ska på scen, säger Göran Risberg-Nilsson på Nöjesmagazinet Scala.

Moneybrother kryddar standardrockuppsättningen med två blåsare på scen, allt som allt är det en sjumannahövdad konstellation som intar scenen i Kristianstad den 8 oktober.

– Det ska bli kul att se hur det tas emot av Kristianstadspubliken, det blir en utmaning. Jag tycker att det här, förutom Lars Winnerbäck i november och Kent i fjol, är den största bokningen vi har gjort, säger Risberg-Nilsson.

Biljetterna släpps den 20 augusti.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons