Annons

Nu är Joddla med Siv på väg till studion

Tali Bali Turaban heter den, Joddla med Sivs första studioinspelade skiva sedan 1998 års Uma-Ness från Senegal.
Nöje • Publicerad 9 januari 2004
Joddla med Siv, här med sångaren Martin Jernse i fronten, är beredda att gå in i skivstudion. Nya plattan, Tali Bali Turaban, beräknas vara klar i april. BILD: BOSSE NILSSON
Joddla med Siv, här med sångaren Martin Jernse i fronten, är beredda att gå in i skivstudion. Nya plattan, Tali Bali Turaban, beräknas vara klar i april. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Projektet har legat på snacketoppen i Göingeskogarna ganska länge nu. Först var nya plattan aktuell våren 2003, senare pekade tidsplanen på hösten. Men vi hann skriva 2004 innan Joddla med Siv verkligen levererar. Tali Bali Turaban, som sannolikt släpps i april, blir hässleholmarnas första studioinspelning sedan 1998.

– Vi har repat in sju låtar och har ytterligare en handfull på lager. Som det ser ut i dag går vi in i studio under februari, med målsättningen att ha plattan klar i april, berättar Stefan Bladh, gitarrist och låtskrivare.

Annons

Sommaren som gick skulle Joddla haft uppföljaren till Uma-Ness med på turné. Men riktigt så blev det aldrig.

– Vi hade en massa "kringaktiviteter" och hamnade i tidsnöd, säger Stefan Bladh. Vi snackade igenom situationen och kom fram till att det inte fanns någon anledning att stressa fram nytt material. Så enda nya låten på spelningarna i somras blev just Tali Bali Turaban, och den funkade suveränt på publiken.

Alltså är det ett Joddla med Siv att känna igen när Tali Bali... landar i butik.

– Man kan väl säga att vi har ett färdigt recept, menar Bladh som den här gången är helt ansvarig för låtskrivandet.

– Men det roligaste är att de andra killarna verkligen har tagit till sig de nya grejorna. För Joddla är ett band och låtarna är lika mycket deras som mina.

Traktens kanske största publikmagnet möter alltså sommaren 2004 med ny platta och därför väljer bandet att ligga lågt med bokningar den närmaste tiden.

– Vi håller kontakten med arrangörer som KB i Malmö, The Tivoli i Helsingborg och Sticky Fingers i Göteborg. Men nu är det fokus på inspelningarna, säger Stefan Bladh. Vi vet av erfarenhet att plattan måste få snurra en tid hemma hos publiken innan låtarna hinner sätta sig på allvar. När de väl gjort det är det dags för Joddla att åka ut och spela igen.

Anders Mårtensson

044–18 55 58

anders.martensson@kristianstadsbladet.se

Annons

Diskografi Joddla med Siv

Joddla med Siv bildades i Hässleholm 1990 efter en fusion mellan rockorkestrarna Birgers och Trubbel.

Hittills har Joddla spelat in: Ålarnas skräck (kassettband 1991), Krögers damm (kassettband 1992), Mossans bullar (cd-singel 1994), Pilla näsan (cd-singel 1995), Joddla med Sivs cd-box (dubbel-cd 1995), Uma-Ness från Senegal (cd 1998), Live på The Tivoli – dubbelmacka med ljud & Bild (live-cd 2001). I april 2004 släpps full-cd:n Tali Bali Turaban.

HÄSSLEHOLM ROCK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons