Annons

Potts är så tacksam

För lite mer än ett år sedan var han en mobiltelefonförsäljare med små slantar på banken men med stora drömmar i hjärtat. I dag är Paul Potts en världsstjärna och ikväll sjunger han på Sofiero i Helsingborg.
Nöje • Publicerad 23 juli 2008
"Jag är enormt tacksam för att folk har har stöttat mig så här långt, och jag hoppas att de kommer att fortsätta att göra det", säger Paul Potts som just nu håller på att spela in en julskiva.
"Jag är enormt tacksam för att folk har har stöttat mig så här långt, och jag hoppas att de kommer att fortsätta att göra det", säger Paul Potts som just nu håller på att spela in en julskiva.Foto: 

- Jag är så tacksam för det stöd jag fått överallt, inte minst i Sverige, säger Paul Potts, som sjunger på Sofiero ikväll.

Han var den blyge och ekonomiskt trängde killen från Wales som över en natt fick miljontals britter att sitta stumma av beundran i sina tv-soffor, och sedan ytterligare miljontals You Tube-besökare världen över att gråta floder.

Annons

Drygt ett år har gått sedan dess. Han har hunnit flänga mellan bland annat Japan, Australien, Kanada och Sverige, debutalbumet "One chance" har toppat försäljningslistorna i flera länder, och han har fått hängivna fans världen över.

- Det är fortfarande lite overkligt. Jag har rest till så många intressanta platser och mött så många fantastiska människor.

Den snabba framgången har knappast stigit honom åt huvudet. Över telefon från hemlandet Wales förklarar han gång på gång att han har sina fans att tacka för allt.

- Jag är oerhört tacksam, det är tack vare dem som jag kan arbeta med det jag älskar. Det kommer jag aldrig att glömma.

Nu kommer han till Sverige för tre utomhuskonserter, där han uppbackad av en symfoniorkester både framför nya låtar och några sånger som hunnit bli Potts-favoriter. Han ser fram emot att möta den svenska publiken igen.

- Svenskarna är otroligt vänliga. Och de talar betydligt bättre engelska än vad jag talar svenska.

Under Sverigebesöket har han en ledig dag, som han tänker tillbringa tillsammans med sin hustru Julie-Ann på någon trevlig restaurang.

- Det råkar vara min frus födelsedag. Så jag ska ta med henne ut, det är ett som är säkert!

Efter den sista konserten bär det av mot Los Angeles, där Potts just nu håller på att spela in sitt nästa album. Det blir en julskiva av det traditionella slaget, "väldigt festlig", förklarar han.

Hur framtiden kommer att se ut vågar han inte sia om.

- Jag tar ett steg i taget och njuter av det jag gör. Förhoppningsvis blir det många fler resor till Sverige.

Therese Nyberg , TT Spektra
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons