Annons

Premiär för ny rockfest

Nöje • Publicerad 31 juli 2008
Agge Bones och Joel Andersson i ATTA. Bild: Lasse Ottosson
Agge Bones och Joel Andersson i ATTA. Bild: Lasse OttossonFoto: 
Agge Bones och Joel Andersson i ATTA. Bild: Lasse Ottosson
Agge Bones och Joel Andersson i ATTA. Bild: Lasse OttossonFoto: 

ººPå lördag är det premiär för Kristianstadsrock på Södertorg. En musikhändelse med liveframträdande med akter från trakten. Tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang som mycket väl kan växa.

– När butiken flyttade till Södertorg tänkte jag att jag skulle ha band som spelade utanför butiken.

Annons

Det säger Ronny Nilsson som driver affären Metal, som arrangerar Kristianstadsrock tillsammans med Musikbörsen. På lördag tar Ronny Nilssons föresats form och det i ett hyggligt stort format. Kristianstadsrock bjuder på konserter från klockan 16 till 21. Tider som är väl valda för att passa besökarna.

– Det slutar tidigt och på så sätt kan man gå vidare när det är slut. Och det är fri entré så man kan inte säga att man inte har råd.

Ronny Nilsson berättar att fem, sex band kommer att medverka på Kristianstadsrock och att de har varit många akter som anmälts sitt intresse för att delta. Bland annat spelar Hysteria, Atta, Decades of Blood och Stridsvagn. Rockfesten

– Vi gör det för att vi tycker att det behövs. Kristianstad är en musikstad och det finns många rockers i stan. Det behöver hända något, säger Ronny Nilsson.

Han hoppas att Kristianstadsrock blir det en årligt återkommande grej och Ronny Nilsson utesluter inte att evenemanget kan komma att växa.

Roger Bing

Vad : Kristianstadsrock.

Var : Södertorg.

När : lördag 2/8 klockan 16–21.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons