Annons

Probably the heaviest band in the world

Både musikaliskt, och kroppsmässigt, sett. Slayer befäste sin position som thrash metal-gudar 1986, i och med släppet av Reign in blood. Sedan dess har de alltid välrepresenterade ute i festivalsvängen.
Nöje • Publicerad 6 juli 2008
Tom Araya och Slayer på Orange-scenen under söndagen. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Tom Araya och Slayer på Orange-scenen under söndagen. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIXFoto: 

Slayer öppnar med God hates us all och händer formade till djävulshorn sträcks mot himlen likt ett hån mot gudarna. Frontmannen och huvudgitarristen Kerry King, som skriver alla texter och all musik, måste vara väldigt nöjd. Det märks att det är hans band. Det är hans gitarr som hörs överlägset mest.

När Dead skin mask drar igång är hela frontsektionen framför Orangea med, utsträckta armar gungar framåt i takt. Lägg på South of Heaven och Raining blood och man är lagom mörbultad. Dock en konsert utan överraskningar och där inget förändras, precis som Slayers musik.

Jonatan Åstrand
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons