Annons

Promoe släpper aldrig publikkontakten

Nöje • Publicerad 6 december 2002

Konsert

Looptroop. Markan i Hässleholm, 5 december.

Annons

Världens bästa Looptroop var i Hässleholm och Promoe och hans polare gjorde allt för att få taket lossna på den gamla militärbyggnaden på T4. Det var ungefär ett år sedan de stod på Markans scen senast. Den gången som en akt i det så kallade Plundringståget. Ett följe som blev stympat av en snöstorm som gjorde att Leo och Pst/q från M.B.M.A och DJ Embee från Looptroop fastnade i Halland.

Looptroop framstår allt mer som en av Sveriges bästa liveakter alla kategorier. Snacka om The Ark, Håkan Hellström eller Doktor Kosmos, det är bara skit i jämförelse med att se Looptroop på humör.

Promoe är en kille som verkar älska det här med att stå på scenen. En fullfjädrad entertainer med budskap som dansar på scenkanten och aldrig släpper kontakten med publiken. Cosm.i.c. och Supreme ligger inte långt efter, men det är Promoe som utstrålar energi och rapglädje. Därför är det ganska symtomatiskt att Supreme närmast får släppa honom av scen efter 50 minuters spelning. Promoe vill inte sluta och nog var publiken värd en kvart till. Det är väl som han rappar i Business & Pleasure, ”I don't let the business suffocate the pleasure”.

På bara några år har Looptroop byggt upp en låtskatt som inte går av för hackor. Två fullmatade album, Promoes soloplatta, DJ Embees och Cosm.i.c: s sidoprojekt The Casual Brothers 12” och låtarna med Sedlighetsroteln samt en rad tidiga alster. Mängden av bra låtar är givetvis positivt, men samtidigt det gör att man saknar en eller annan låt vid spelningarna.

Klassikern Heads or tails hade man inte sagt nej till i Hässleholm, Get ready från senaste plattan är en favorit som inte fanns med och Jag sköt Palme hade säkert tänt publiken på allvar. Å andra sidan haglade förstklassiga låtar, eller vad sägs om Freedoms Fighters, Looptroopland, Long arm of the law, kärlekssuktande Looking for love, Goverment music...ok, det kanske räcker?! I Hässleholm bjöds publiken dessutom både på Snattardansen och Revolutionary step.

Har sett Looptroop i flera omgivningar och hittills har jag inte blivit besviken. Enda skillnaden mellan de olika konserterna har varit graden av BRA.

Uppvärmare denna kväll var Perstorpsbaserade Illstar. Två rappare och en uppsättning livemusiker på gitarr, keyboard, trummor, bas och kongas. En intressant bekantskap som den intresserade kan hitta för gratis nerladdning på frizon.info.

Illstar blandar sin hip hop med jazz och en Rage against the machine-liknande funk och lite reggaegung.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons