Annons

Shere Khan kommer tillbaka

Nöje • Publicerad 27 december 2002

I början av februari får tecknade Djungelboken 2 världspremiär i Sverige. Då gör Olof Thunberg comeback som tigern Shere Khan. Bara en dryg månad efter att Mowgli och Baloo dansat in julen i Sveriges Television kommer alltså uppföljaren. Filmen har världspremiär den 5 eller 7 februari i Sverige, Norge, Danmark och Island och går inte upp i USA förrän en vecka senare. Orsaken är delvis att just skandinaverna alltid haft ett särskilt gott öga till Djungelboken.

? Ja, den är stor här. I regel brukar Disneyfilmerna komma hit ett halvår efter USA-premiären, men det här blir perfekt, säger Eric Broberg, svensk vd för Buena Vista som distribuerar Disneys filmer.

Annons

Djungelboken 2 innebär också en comeback för skådespelaren Olof Thunberg, 77. Det var han som skrämde livet ur svenska barn med sin rösttolkning av Shere Khan. Nu ska han göra samma sak 34 år senare.

? Det ska bli mycket roligt. Jag hörde att Disneys ledning i USA skrattade när de hörde mitt nya röstprov; de tyckte att det var unikt att någon kunde låta likadant som i den gamla versionen, säger Thunberg.

Djungelboken 2 tar vid bara dagarna efter att den första filmen slutade. Mowgli är i människobyn, men snart börjar han längta tillbaka till Baloo, Bagheera och de andra vännerna i djungeln. En som verkligen längtar efter Mowgli är förstås Shere Khan. Sist vi såg honom flydde han med en eldbrand i svansen. Nu är han tillbaka, och han vill ha hämnd. (TT Spektra)

Erik Helmerson

STOCKHOLM FILM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons