Annons

Svante Thuresson gästar "Local Hero"

Jazzfestivalen i Kristianstad närmar sig med stormsteg. Nytt för i år är den musikaliska stafettpinnen "Dream Team by a Local Hero". Som gästas av den svenske jazznestorn.
Nöje • Publicerad 30 augusti 2009
Svante Thuresson ingår i Håkan Caesars "dream team". Bild: Scanpix
Svante Thuresson ingår i Håkan Caesars "dream team". Bild: ScanpixFoto: 

Saxofonisten Håkan Caesar är förste "stafettlöpare" med uppgiften att knåpa ihop ett gäng favoritmedmusiker för en unik konsert under jazzfestivalen. Tanken är att en lokal musikprofil varje år ska få den äran.

Förutom pianisten Jacob Karlsson, trummisen Jonas Holgersson, basisten Mattias Welin och trumpetaren Fredrik Danielsson har Håkan Caesar bjudit in sångarna Lena-Marie Walldén och Svante Thuresson till sitt "drömgäng".

Annons

– Svante och jag har ett mångårigt samarbete bakom oss, dels inom Musik i Blekinge och inom det som hette Musik i Skåne. Jag har spelat väldigt mycket med honom.

– Sedan är det roligt att ha med ett namn som alla känner till, konstaterar saxofonisten.

Kristianstads Jazzfestival går av stapeln den 5–10 oktober. "Dream Team by a Local Hero" spelar på Yllan den 9 oktober.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons