Annons

Torsjö hoppas på publikens förtroende

En efter en tvingas landets musikfestivaler ta ner skylten. På torsdagen kom det väntade beskedet att också Torsjö Live (26-27 juni) ställs in.
Kristianstad • Publicerad 7 maj 2020
Torsjö Live 2020 är – som väntat – inställd.
Torsjö Live 2020 är – som väntat – inställd.Foto: ARNE FORSELL

För ett par veckor sedan hälsade eventkoordinator Louise Wallin att ett definitivt besked från Torsjö Live kunde dröja fram till månadsskiftet maj/juni. Men på torsdagen tvingades alltså arrangörerna ge upp hoppet och kommunicera budskapet: Festivalen 2020 är inställd.

Mats Gunnarsson, festivalchef:

Annons

– Jag följer utvecklingen kring corona, både som lekman och läkare. När Anders Tegnell (Folkhälsomyndigheten) för ett par veckor sedan var tydlig med budskapet: ”Ytterst osannolikt att några större arrangemang genomförs i sommar” ... ja, då fanns det inte längre några utsikter.

Ni dröjde ändå oväntat länge med besked?

– Beroende på att vi har jobbat stenhårt för att samtidigt kunna bekräfta att de flesta artisterna följer med oss till 2021. Det har varit högsta prio.

Datumen för Torsjö Live 2021 är redan spikade: 2-3 juli. Biljetter köpta för 2020 gäller även nästa år. Vad säger Mats Gunnarsson till den som önskar återköp av biljett?

– Vi följer en huvudlinje och går ut med en vädjan att så många som möjligt behåller sina biljetter. Vi kommer att ordna ett lika bra, kanske ännu bättre, kalas 2021. Sedan kan det finnas individuella förutsättningar som kräver att vi tar individuella beslut.

Låg ni bra till i förköpet?

– Det tycker jag. Försäljningen fick bra skjuts av Timbuktu, Jill Johnson och Joddla med Siv.

Mats Gunnarsson säger att det ekonomiska tappet blir kännbart:

– Vi har fasta kostnader för personal och marknadsföring. Min uppskattning idag är att vi förlorar några hundra tusen. Jag har dock en förhoppning att få ta liten del av det stöd som fördelas av Kulturrådet.

Mats Gunnarsson, festivalchef.
Mats Gunnarsson, festivalchef.Foto: Bosse Nilsson

Sett till artistbokningarna har samtliga, utom The Mamas och The Rhymes, redan tackat ja till återkomsten. Vilket innebär att bland andra Timbuktu & Damn!, Jill Johnson, Joddla med Siv, Torsson, Oscar Zia och Pidde P står på festivalscenerna nästa sommar.

Annons

The Mamas?

– Deras situation är annorlunda. Eurovision ställdes in, man vet inte ens om The Mamas existerar som grupp nästa år. Men om möjligheten finns vill vi gärna se dem på Torsjö. Musikaliskt skulle det såklart vara en höjdare.

Mats Gunnarsson säger samtidigt att Torsjö Live räknar med att presentera ytterligare namn inför 2021 – inte de närmaste veckorna, men kanske redan under hösten.

– Skulle vara roligt att ge publiken ett par överraskningar som vi kan ha nytta av kring jul, när vi hoppas att förköpet tar ny fart.

Anders MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons