Annons

Välkänd vinjett försvinner ur P3

Från och med måndag den 17 augusti är jingeln "tjickitikawow" i Sveriges Radio P3 historia.
Nöje • Publicerad 14 augusti 2009
Anders "Moneybrother" Wendin ligger bakom Sveriges Radio P3:s nya ljudprofil. Bild: Markus Dahlberg/Scanpix
Anders "Moneybrother" Wendin ligger bakom Sveriges Radio P3:s nya ljudprofil. Bild: Markus Dahlberg/ScanpixFoto: 

Då försvinner den välkända vinjetten ur kanalen och ersätts av en annan ljudprofil signerad Patrik Berggren och Anders "Moneybrother" Wendin. "Tjickitikawow" lanserades 1993 i samband med att Sveriges Radio P3 skulle vända sig till en yngre publik.

– Vi har haft den i väldigt många år. Men vi är en ung kanal och vi måste förnya oss, säger P3:s kanalchef Hanna Toll och förklarar att P3 har samarbetat med Anders Wendin tidigare.

Annons

– Moneybrother har bland annat gjort signaturen till "Morgonpasset". Han står för det vi vill stå för, modernitet och värme. Sedan gör han väldigt bra musik tycker vi.

Hur lång tid kommer det ta för lyssnarna att vänja sig vid den nya ljudprofilen?

– Det kommer att ta ganska lång tid. Det är som när "Aktuellt" bytte signatur, då kliade det i kroppen på ett sätt som inte är skönt, säger Hanna Toll.

(TT Spektra)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons