Annons

Wenders till Göteborg

Nöje • Publicerad 6 januari 2004

FILM. Den tyske kultregissören Wim Wenders (Himmel över Berlin, Paris, Texas) kommer till Göteborgs filmfestival i slutet av januari. Wenders deltar i ett seminarium om sin medverkan i en filmserie om bluesmusiken.

I filmfestivalens seminarieserie Cinemix deltar också långfilmsaktuella Killinggänget, dansken Anders Østergaard som gjort en uppmärksammad dokumentär om Tintin, Andreas Wilson från Ondskan, succéproducenten och Lukas Moodysson-medarbetaren Lars Jönsson samt kulturminister Marita Ulvskog som diskuterar den manliga dominansen i filmindustrin.

Övriga seminarier i serien berör bland annat reklamavbrott i tv-sända filmer, Vietnamkriget och nutida Sverigebilder i film. Liksom i fjol hålls också manusverkstäder med utländska manusförfattare. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons