Annons
Nyheter

13 års fängelse för svensk i Danmark

Danmark • Publicerad 12 maj 2022
En svensk 54-årig man döms även av dansk hovrätt till 13 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Arkivbild.
En svensk 54-årig man döms även av dansk hovrätt till 13 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mordet på en dansk bondgård för två år sedan liknades av åklagaren vid en avrättning – offret sköts med revolver och eldades sedan upp. Efteråt lades de förkolnade resterna av kvarlevorna i två oljetunnor, som fraktades till ett lager.

Nu har en 54-årig svensk fått straffet fastställt av hovrätten: 13 års fängelse för mord och brott mot griftefriden.

Annons

En annan svensk man döms samtidigt till tio månaders fängelse för brott mot griftefriden. Även detta är ett fastställande av den tidigare tingsrättsdomen.

Hans berättelse om vad som skedde på gården norr om Frederikshavn den 9 maj 2020 har varit av stor betydelse för morddomen mot 54-åringen. Han pekade ut 54-åringen och sade sig ha blivit utsatt för hårda påtryckningar innan han hjälpte till att hantera kvarlevorna av den mördade mannen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons