Annons
Nyheter

14 års fängelse för dödsskjutning på torg

Brott • Publicerad 9 mars 2021
Nu meddelar Malmö tingsrätt domen efter en dödskjutning på Holma torg i mars förra året. Arkivbild.
Nu meddelar Malmö tingsrätt domen efter en dödskjutning på Holma torg i mars förra året. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fängelse i 14 år för mord och grovt vapenbrott – så lyder domen för de två män som åtalats för att ha mördat en 25-årig man i Malmö.

Enligt Malmö tingsrätt har de båda agerat gemensamt och i samförstånd när de sköt ihjäl 25-åringen på Holma torg i Malmö den 10 mars förra året.

Annons

Orsaken till mordet tros vara en skuld på 2 000 kronor, som en av de tilltalade var skyldig personer i offrets närhet.

Mordvapnet – ett avsågat hagelgevär – visade sig tillhöra en polisman, något som Kvällsposten tidigare rapporterat om. Polisen har dock inte misstänkts för inblandning i dödsskjutningen. En av de morddömda har uppgett att han köpt geväret och åtta patroner för 10 000 kronor i en källare i Rosengård.

En av de misstänkta greps i sin bostad samma kväll som mordet begicks. Den andre mannen hann lämna Sverige, men greps i Polen den 13 mars när han skulle flyga till England.

Männen, som är 21 och 20 år gamla, har nekat till att de skulle ha begått mord, gemensamt och i samförstånd med varandra. Däremot har de medgett att de varit på platsen.

20-åringen döms även för grovt olaga hot.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons