Annons
Nyheter

Många ihjälskjutna på barer i Sydafrika

19 personer har dödats i två skjutningar i barer i Sydafrika. Polisen utreder om händelserna har någon koppling.
Sydafrika • Publicerad 10 juli 2022
Människor samlas vid platsen där skjutningen i Soweto i Sydafrika inträffade.
Människor samlas vid platsen där skjutningen i Soweto i Sydafrika inträffade.Foto: Shiraaz Mohamed/AP/TT

I Soweto, en förstad till Johannesburg, sköts 15 personer ihjäl natten till söndagen.

Polisen kom till platsen vid midnatt och hittade tolv döda. Ytterligare tre har sedan dess avlidit av sina skador. Ett tiotal personer vårdas på sjukhus.

Annons

På lördagskvällen inträffade en annan skottlossning vid en bar utanför staden Pietermaritzburg i de östra delarna av landet. Fyra dödades och åtta skadades.

Enligt polisen är det för tidigt att säga om dåden har någon koppling, men likheterna mellan dem har uppmärksammats inom kåren.

Personerna som dödats är mellan 19 och 45 år. Polisutredare Elias Mawela säger att utredningen om dådet i Soweto pekar på att gärningsmännen kommit till baren och skjutit människor på måfå.

Ingen har gripits efter dådet, och polisen har inte identifierat gärningsmännen, enligt BBC.

Händelserna sker två veckor efter att 21 ungdomar hittades döda i en bar i staden East London i sydöstra Sydafrika. Deras dödsorsak har fortfarande inte fastställts.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons