15-åring försvunnen – misstänkt människorov

Brott • Publicerad 3 september 2019
Polisen söker efter en 15-årig flicka från Ludvika som försvann i söndags. Arkivbild
Polisen söker efter en 15-årig flicka från Ludvika som försvann i söndags. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Polisen har inlett en förundersökning om människorov sedan en 15-årig flicka anmälts försvunnen i Ludvika i söndags. Flickan åkte iväg från bostaden på sin elsparkcykel vid lunchtid. Vittnen uppger sedan att hon setts hoppa på ett tåg mot Gävle och kliva av i Storvik. Syftet med hennes resa antas ha varit att träffa en kille.

– När vi fick information om att hon varit synlig i Storvik hade vi patruller från region Mitt som patrullerade av det samhället, men tyvärr utan att träffa på henne, säger Stefan Dangardt, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Polisen har inte kunna spåra hennes mobiltelefon och inledningsvis misstänktes inget brott. Flickan har också försvunnit vid tidigare tillfällen. Men nu uppger polisen i Bergslagen att de inlett en förundersökning om misstänkt människorov.

– Det är att hon inte kommit tillbaks som gör att vi inte kan utesluta ett brott, säger Stefan Dangardt.

Polisen vet inte var de ska söka efter flickan. De utesluter inte heller att hon klivit på ett annat tåg i Storvik. Men den inledda förundersökningen ger polisen ytterligare möjligheter att spåra 15-åringen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.