Annons
Nyheter

17 män gripna efter överfall i Christiania

Brott • Publicerad 14 juni 2023
17 män misstänks för den råa misshandeln. Arkivbild.
17 män misstänks för den råa misshandeln. Arkivbild.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Iklädda mörka kläder attackerade gängmedlemmarna den ensamma 20-årige mannen med sparkar och knivhugg. Mannen fick allvarliga skador men överlevde. I dag har 17 personer gripits efter det råa överfallet som inträffade i slutet av april inne i den danska fristaden Christiania.

Gängmedlemmarna greps på onsdagsmorgonen, uppger dansk polis i ett pressutskick. I samband med gripandena genomförde polisen även en husrannsakan i ett gängklubbhus i Brøndby, där bland annat flera kilo hasch hittades.

De gripna är mellan 21 och 42 år. Direkt efter överfallet i april greps fem män som befann sig i en bil utanför fristaden,. Då släpptes de, men två av dem har nu åter frihetsberövats. Byretten i Köpenhamn ska under onsdagen ta ställning till om männen ska häktas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons