Annons
Nyheter

170 döda efter explosion i Nagorno-Karabach

Antalet döda efter en explosion vid en bränsledepå i Nagorno-Karabach har stigit till 170, uppger myndigheter för utbrytarregionen.
Nagorno-Karabach • Publicerad 29 september 2023
Rök och eld efter måndagens explosion vid en bränsledepå utanför Stepanakert.
Rök och eld efter måndagens explosion vid en bränsledepå utanför Stepanakert.Foto: Bild från Siranush Sargsyans X-konto via AP/TT

Explosionen skedde i måndags i huvudorten Stepanakert. Den tidigare dödssiffran som rapporterats in av myndigheterna var 68.

Enligt vittnen var bilköerna mycket långa vid bensinstationen när explosionen inträffade.

Annons

Över 84 700 etniska armenier har hittills flytt från Nagorno-Karabach till Armenien sedan Azerbajdzjan anföll regionen i förra veckan.

Nagorno- Karabach ligger formellt inom Azerbajdzjans gränser men har i praktiken varit en utbrytarregion med nära band till Armenien. I torsdags meddelade separatiststyret att Nagorno-Karabach kommer att upplösas vid årsskiftet.

Cirka 120 000 etniska armenier bodde i regionen före Azerbajdzjans offensiv.

Azerbajdzjans säkerhetstjänst meddelar på fredagen att den gripit en högt uppsatt ledare för Nagorno-Karabachs separatiststyrka. Han är misstänkt för inblandning i vad som beskrivs som terroraktiviteter i regionen, enligt säkerhetstjänsten.

Den meddelar också att mannen hade ingått i den armeniska militären innan han blev en del av separatiststyrkan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons