Nyheter

18-åring häktad för medhjälp till mord i Skåne

Brott • Publicerad 7 februari 2023
Polisens kriminaltekniker på plats efter att en 20-åring skjutits ihjäl på en innergård i stadsdelen Gamlegården i Kristianstad i september förra året. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker på plats efter att en 20-åring skjutits ihjäl på en innergård i stadsdelen Gamlegården i Kristianstad i september förra året. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 18-årig man har häktats, misstänkt för inblandning i mordet på en 20-årig man i Kristianstad i september. Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, rapporterar Kristianstadsbladet.

Enligt häktningsframställan är han misstänkt för medhjälp under en lång period före mordet, från den 1 januari 2022 fram till morddatumet den 22 september. Flera personer är misstänkta för inblandning, i olika roller, uppger åklagaren för tidningen.

Den 20-årige mannen sköts på en innergård i stadsdelen Gamlegården. Ett drygt år tidigare befann han sig utanför det köpcentrum i samma stadsdel som utsattes för beskjutning. Tre personer skadades, men 20-åringen träffades inte.

Rättat: I en tidigare version angavs fel ålder i sista meningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.