Annons
Nyheter

18-åring häktad för medhjälp till mord i Skåne

Brott • Publicerad 7 februari 2023
Polisens kriminaltekniker på plats efter att en 20-åring skjutits ihjäl på en innergård i stadsdelen Gamlegården i Kristianstad i september förra året. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker på plats efter att en 20-åring skjutits ihjäl på en innergård i stadsdelen Gamlegården i Kristianstad i september förra året. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 18-årig man har häktats, misstänkt för inblandning i mordet på en 20-årig man i Kristianstad i september. Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, rapporterar Kristianstadsbladet.

Enligt häktningsframställan är han misstänkt för medhjälp under en lång period före mordet, från den 1 januari 2022 fram till morddatumet den 22 september. Flera personer är misstänkta för inblandning, i olika roller, uppger åklagaren för tidningen.

Annons

Den 20-årige mannen sköts på en innergård i stadsdelen Gamlegården. Ett drygt år tidigare befann han sig utanför det köpcentrum i samma stadsdel som utsattes för beskjutning. Tre personer skadades, men 20-åringen träffades inte.

Rättat: I en tidigare version angavs fel ålder i sista meningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons