Annons
Nyheter

200 miljoner till arbetslösa ungdomar

Politik • Publicerad 12 mars 2021
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Arkivbild
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Regeringen ger Arbetsförmedlingen i uppdrag att fördela 200 miljoner kronor till kommunerna för att skapa fler arbetstillfällen för unga arbetslösa.

Hälften av pengarna ska särskilt gå till ungdomar som lever i hushåll med sämre ekonomiska förutsättningar.

Annons

– Med denna insats kommer fler ungdomar få en jobberfarenhet att bygga vidare på, och vi satsar särskilt på de unga som har störst behov av en första rad på sitt CV, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) till TT.

Insatserna ska riktas till ungdomar som under 2020 har avslutat, eller under 2021 kommer att avsluta, sin gymnasieutbildning samt ungdomar som omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret.

Bidraget får lämnas för jobb under 2021 och får som längst pågå under sammanlagt 4 månader. Beslutet bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons