Annons
Nyheter

24 000 höns ska avlivas i Mjölby

Fågelinfluensan • Publicerad 9 mars 2021
Fågelinfluensan har satt sina klor i en besättning med 24|000 värphöns i Mjölby kommun – de smittade djuren ska avlivas med start på tisdagen. Arkivbild.
Fågelinfluensan har satt sina klor i en besättning med 24|000 värphöns i Mjölby kommun – de smittade djuren ska avlivas med start på tisdagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare ett utbrott av fågelinfluensan har upptäckts i Sverige. Denna gång på en hönsgård i Mjölby kommun i Östergötland, rapporterar Östgöta Correspondenten.

Smittan upptäcktes på måndagen och drabbar en besättning med 24 000 värphöns. De smittade djuren ska avlivas under tisdagen.

Annons

– Gården är avspärrad och Jordbruksverket arbetar just nu med restriktionerna och har angett en skyddszon runt gården, säger Pernilla Stridh, veterinär på länsstyrelsen i Östergötland till tidningen.

Skyddszonen omfattar en inre zon på tre kilometer i Normlösatrakten och en yttre zon på tio kilometer runt gården.

Över två miljoner fjäderfän har avlivats denna säsong – detta utbrott är det trettonde.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons