Annons
Nyheter

Ung man fick livshotande skador i lastbilskrock

Olycka • Publicerad 18 januari 2021
En man i 25-årsåldern har fört till Sahlgrenska sjukhuset med ambulanshelikopter efter en allvarlig trafikolycka norr om Borås. Arkivbild.
En man i 25-årsåldern har fört till Sahlgrenska sjukhuset med ambulanshelikopter efter en allvarlig trafikolycka norr om Borås. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-årsåldern har fört till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med ambulanshelikopter efter en trafikolycka norr om Borås.

– Mannens tillstånd är livshotande, uppger sjukhusets presstjänst.

Annons

Det var en lastbil som körde in i en personbil i en T-korsning mellan Fristad och Borgstena på måndagsförmiddagen. Olyckan inträffade när föraren till personbilen skulle köra ut på väg 183 från en sidoväg.

– Föraren fick då inte stopp på bilen på grund av underlaget och blev då påkörd från sidan, av lastbilen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Borås tidning.

Polisen skriver på sin hemsida att olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik. Men ingen person är i nuläget misstänkt för brott. Rubriceringen gör att polisen kan ta bilarna i beslag för vidare undersökning. Olyckan orsakade störningar i trafiken under flera timmar. På eftermiddagen kunde trafiken släppas på som normalt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons