Annons
Nyheter

352 miljoner har lånats ut via företagsakuten

Ekonomi • Publicerad 6 maj 2020
Statens företagsakut har lånat ut 352 miljoner kronor via banker så här långt, enligt Riksgälden. Arkivbild.
Statens företagsakut har lånat ut 352 miljoner kronor via banker så här långt, enligt Riksgälden. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Statens så kallade företagsakut har via banker lånat ut 352 miljoner kronor enligt uppdaterad statistik från Riksgälden. Beloppet gäller från starten den 13 april till och med 1 maj.

Stödet har fått mycket kritik sedan regeringen i slutet av mars presenterade lösningen för små och mellanstora bolag som drabbats av coronapandemin.

Annons

Det svaga intresset hittills har gjort att bland annat Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson utkrävt svar från regeringen och finansmarknadsminister Per Bolund (MP).

– Regeringen måste se över varför det här inte fungerar och vara snabb och ändra och anpassa så att det kommer fler till del, sade hon nyligen i en intervju med Dagens industri.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons