Annons
Nyheter

Över en miljon vaccindoser har nu getts

Coronaviruset • Publicerad 10 mars 2021
Vaccinering mot covid-19 på ett äldreboende. Arkivbild
Vaccinering mot covid-19 på ett äldreboende. ArkivbildFoto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Ytterligare 46 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har nu 13 088 smittade personer avlidit i landet.

Samtidigt har det hittills getts 1 010 832 vaccindoser i landet, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret.

Annons

690 391 personer har fått åtminstone en dos – vilket motsvarar 8,4 procent av den vuxna befolkningen. 320 441 personer har fått två doser – vilket motsvarar 3,9 procent.

Sammanlagt har 701 892 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19.

De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons