Annons
Nyheter

600 bärplockare vaccineras i Lycksele

Hälsa • Publicerad 8 september 2021
Gästarbetande bärplockare i Västerbotten har erbjudits vaccin mot covid-19. Arkivbild.
Gästarbetande bärplockare i Västerbotten har erbjudits vaccin mot covid-19. Arkivbild.Foto: Paul Kleiven/NTB/TT

Region Västerbotten vaccinerar nästan 600 utländska bärplockare i Lycksele under onsdagen för att minska smittspridningen av covid-19, rapporterar P4 Västerbotten.

– Det är en väldigt stor logistik att vaccinera så många människor. Det är ett jättearbete som alla medarbetare gör i dag, säger Elisabeth Björnsdotter Rahm, verksamhetschef på hälsocentralen Medicinkonsulten i Lycksele, till radion.

Annons

Klusterutbrott bland utländska bärplockare har varit ett bekymmer på flera platser i landet under sommaren. Det kan fortfarande finnas fler gästarbetande bärplockare i Västerbotten som inte blivit vaccinerade.

– Det är företagen själva som hört av sig till oss och frågat om vi har möjlighet att utföra detta. Jag har inga garantier på att det här kommer att spridas och att fler företag hör av sig. Vi får väl se om det här är början eller om vi gör det en gång och sen är det färdigt, säger Elisabeth Björnsdotter Rahm.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons